Υλικά:

  • 1 ½ κούπα πετιμέζι (βιολογικό Αμόργιον 400gr )
  • 1 κούπα αλεύρι ψιλό
  • 3 κούπες νερό
  • κανέλα
  • καρύδια ή αμύγδαλα
  • σουσάμι
  • αμπαρόριζα (προαιρετικά)

Εκτέλεση :

  1. Ανακατεύετε το νερό με το πετιμέζι, μέχρι να λιώσει το πετιμέζι.
  2. Στο μισό μείγμα διαλύετε το αλεύρι και το άλλο μισό το βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με την αμπαρόριζα να ζεσταθεί.(Η αμπαρόριζα δίνει στο γλυκό μας ένα ιδιαίτερο και ευχάριστο άρωμα.)
  3. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε μέσα το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς καθώς βράζει.
  4. Όταν αρχίζει να πήζει χαμηλώνετε την φωτιά και το αφήνετε να δέσει ανακατεύοντας συνέχεια για 4-5 λεπτά περίπου.
  5. Στο μεταξύ, αφαιρείτε την αμπαρόριζα από την κατσαρόλα με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας.
  6. Σερβίρετε σε μπολ τα οποία τα έχετε πασπαλίσει με καρύδι ή αμύγδαλο Αφήνετε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζετε με καρύδι ή αμύγδαλο, κανέλα και σουσάμι.
  7. Βάζετε τα μπολάκια στο ψυγείο για μερικές ώρες.

Καλή σας  όρεξη!!!