Υλικά:
- 1 ½ κούπα πετιμέζι (βιολογικό Αμόργιον 400gr )
- 1 κούπα αλεύρι ψιλό
- 3 κούπες νερό
- κανέλα
- καρύδια ή αμύγδαλα
- σουσάμι
- αμπαρόριζα (προαιρετικά)
Εκτέλεση :
- Ανακατεύετε το νερό με το πετιμέζι, μέχρι να λιώσει το πετιμέζι.
- Στο μισό μείγμα διαλύετε το αλεύρι και το άλλο μισό το βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με την αμπαρόριζα να ζεσταθεί.(Η αμπαρόριζα δίνει στο γλυκό μας ένα ιδιαίτερο και ευχάριστο άρωμα.)
- Μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε μέσα το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς καθώς βράζει.
- Όταν αρχίζει να πήζει χαμηλώνετε την φωτιά και το αφήνετε να δέσει ανακατεύοντας συνέχεια για 4-5 λεπτά περίπου.
- Στο μεταξύ, αφαιρείτε την αμπαρόριζα από την κατσαρόλα με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας.
- Σερβίρετε σε μπολ τα οποία τα έχετε πασπαλίσει με καρύδι ή αμύγδαλο Αφήνετε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζετε με καρύδι ή αμύγδαλο, κανέλα και σουσάμι.
- Βάζετε τα μπολάκια στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Καλή σας όρεξη!!!