ΥΛΙΚΑ:

  • 1 φλιτζ. Φαγόπυρο
  • 2 φλιτζ. Νερό
  • 1 καρότο (κομμένο σε κυβάκια)
  • 1 πιπεριά πράσινη κέρατο (ψιλοκομμένη)
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1-2 κολοκυθάκια (κομμένα σε κυβάκια)
  • 10 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το λάδι ,προσθέτουμε τα λαχανικά (εκτός από τα ντοματίνια) και τα τσιγαρίζουμε ελάχιστα να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το φαγόπυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε με κλειστό το καπάκι και σε πολύ χαμηλή φωτιά να απορροφήσει όλο το νερό (περίπου 10’-15’)
  4. Αφήνουμε να κρυώσει
  5. Αδειάζουμε την κατσαρόλα σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε τα ντοματίνια, ρίχνουμε λίγο λάδι ακόμα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  6. Αν θέλουμε στο τέλος μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω λίγη φέτα