ΥΛΙΚΑ:
- 1 φλιτζ. Φαγόπυρο
- 2 φλιτζ. Νερό
- 1 καρότο (κομμένο σε κυβάκια)
- 1 πιπεριά πράσινη κέρατο (ψιλοκομμένη)
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1-2 κολοκυθάκια (κομμένα σε κυβάκια)
- 10 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
- 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το λάδι ,προσθέτουμε τα λαχανικά (εκτός από τα ντοματίνια) και τα τσιγαρίζουμε ελάχιστα να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το φαγόπυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε με κλειστό το καπάκι και σε πολύ χαμηλή φωτιά να απορροφήσει όλο το νερό (περίπου 10’-15’)
- Αφήνουμε να κρυώσει
- Αδειάζουμε την κατσαρόλα σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε τα ντοματίνια, ρίχνουμε λίγο λάδι ακόμα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε στο τέλος μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω λίγη φέτα