Υλικά:

200 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
60 γρ.ταχίνι ολικής άλεσης (Ζαμπογιάννη)
60 γρ. ηλιέλαιο
40 γρ.κουκουνάρι
1 κουτ.κοφτό κακάο άγλυκο
Για το σιρόπι:
100 γρ.χυμό πορτοκάλι
300 γρ. νερό
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας μέσα σε μια κατσαρόλα τον χυμό πορτοκαλιού ,το νερό, τη φλούδα πορτοκαλιού και το ξυλάκι κανέλας και τα βράζουμε για 5 λεπτά .Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη και βγάζουμε τη φλούδα πορτοκαλιού και το ξυλάκι κανέλας.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά ρίχνουμε το ταχίνι ολικής Ζαμπογιάννη μαζί με το ηλιέλαιο να ζεσταθεί. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά.
Καβουρδίζουμε το μείγμα για 20 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη,το κακάο και το κουκουνάρι και συνεχίζουμε να καβουρδίζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά και με προσοχή λίγο λίγο το σιρόπι γιατί κοχλάζει και πιτσιλάει .Στη συνέχεια τοποθετούμε την κατσαρόλα και πάλι στη φωτιά και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να ξεκολλάει ο χαλβάς από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Όταν είναι έτοιμος βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα. Όταν κρυώσει καλά ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και στολίζουμε με γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας.
Καλή επιτυχία!
Μαρίνου Νικόλ
foodies