ΥΛΙΚΑ

½ κούπα φαγόπυρο
1 κούπα νερό ή, ακόμα καλύτερα ζωμό, λαχανικών
1 κουταλάκι αλάτι
500 γρ. σπανάκι καλά καθαρισμένο
1 φρέσκο κρεμμύδι σε κομματάκια
1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες
1 κούπα χυμό φυσικής ντομάτας
½ ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
4 μεγάλες γαρίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε πλατύ σκεύος τσιγαρίζω το φρέσκο κρεμμύδι και στη συνέχεια το ξερό. Προσθέτω το φαγόπυρο και λίγο μετά σβήνω με το κρασί. Προσθέτω το σπανάκι και δυο λεπτά μετά το νερό ή τον ζωμό λαχανικών. Στη συνέχεια προσθέτω το χυμό ντομάτας και αλατοπίπερο. Αφήνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να βράσουν με ανοιχτό καπάκι για να μην δημιουργήσω περισσότερα υγρά.
Στη γκριλιέρα ψήνω τις καθαρισμένες γαρίδες με χοντρό αλάτι. Για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να σφίξουν.
Περίπου 20 λεπτά μετά το σπανάκι με το φαγόπυρο έχει πιει τα πολλά υγρά. Σερβίρω στολίζοντας από πάνω τις ψημένες γαρίδες.
Κρασί λευκό και έξτρα πιπέρι ή και τριμμένη παρμεζάνα