Σχετικά με την Μέλι-Κερί

Οι ρίζες της εταιρείας μας ξεκινούν σχετικά νωρίς, από το τέλος του 2013, αλλά η ενασχόληση μας με τις μέλισσες έχει ξεκινήσει από το 1952.

Η φιλοσοφία της «Μελισσοκομικής Οικογένειας της Μέλι –  Κερί» είναι η προσφορά των προϊόντων της μέλισσας κατευθείαν από την κυψέλη σε εσάς, με την ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση.

Βασισμένοι στις Ελληνικές παραδοσιακές μελισσοκομικές μεθόδους που κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενιές και σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία της τελευταίας γενιάς, έχουμε σαν στόχο, την παραγωγή μελισσοκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, με σεβασμό και ευαισθησία, απέναντι στο περιβάλλον και στον καταναλωτή.

Με βάση τα άριστα ποιοτικά προϊόντα της Μελισσοκομικής μονάδος σχεδιάσαμε και δημιουργήσαμε αγνά προϊόντα μελιού και διατροφικά προϊόντα μελιού καθώς και φυτικά προϊόντα ομορφιάς & περιποίησης, κηραλοιφές και σαπούνια.

Αν βρεθείτε στην πόλη της Θήβας στην πανέμορφη Δομβραίνα πού βρίσκονται οι κυψέλες μας, ελάτε να μας επισκεφτείτε!

Πάντα χαιρόμαστε ιδιαίτερα να συναντάμε επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τη μεγάλη μας προσπάθεια.

♦ Ελληνικό μέλι, το καλύτερο στον κόσμο 

Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες και κυρίως από τους βοτανολόγους ως η χώρα με την πλουσιότερη χλωρίδα στην περιοχή της Μεσογείου. Οι μέλισσες, επομένως, έχουν στην διάθεσή τους να «τρυγήσουν» νέκταρ και γύρη από χιλιάδες είδη βοτάνων, λουλουδιών και κωνοφόρων δένδρων τα οποία πολλά από αυτά είναι ενδημικά.

Για το λόγο αυτό οι μελισσοκόμοι της Ελλάδας μεταφέρουν τις κυψέλες, στην διάρκεια όλους του χρόνου.

Στα νησιά τους καλοκαιρινούς μήνες κοντά στην θάλασσα όπου τα τεράστια ανθισμένα θυμάρια «βάφουν» το τοπίο με το γλυκό μοβ χρώμα τους.

Την άνοιξη, οι μέλισσες επισκέπτονται τα αρωματικά άνθη της πορτοκαλιάς, της λεμονιάς, του φασκόμηλου, της ρίγανης, της θρούμπας, του ευκαλύπτου και του δενδρολίβανου.

Το φθινόπωρο, οι μέλισσες μεταφέρονται κοντά σε περιοχές όπου φύονται το πεύκο, ο κισσός, τα έλατα και τα ρείκια.

Στην τελική σύνθεση του Ελληνικού μελιού συμμετέχουν περισσότερα από 70 είδη διαφορετικών φυτών σε μικρότερο ή μεγαλύτερο ποσοστό. Αυτός είναι και ο λόγος που το μέλι της Ελλάδας είναι ξεχωριστό, πυκνόρρευστο και συγκεντρώνει μια ποικιλία μοναδικών αρωματικών και γευστικών χαρακτηριστικών.

Επιβεβαιώνεται καθημερινά από εργασίες διαιτολόγων ότι το ελληνικό μέλι είναι ξεχωριστό προϊόν, προικισμένο με ιδιαίτερα βιολογικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά έναντι των μελιών των άλλων χωρών.

♦ Τόποι συλλογής 

Στην ευρύτερη περιοχή του Όρους Ελικώνος και στα μέσα επίπεδα ύψους που κυμαίνονται από 200 – 1200 μέτρα, ειδικότερα δε στην περιοχή της Δοβραίνας αφήνουμε τις μέλισσες μας να συλλέξουν τους χυμούς από το μυρωδάτο Θυμάρι.

Από τα Πέντε Πηγάδια που καλύπτεται με Έλατα, συλλέγουν τα αποστάγματα της ανθοφορίας των και μας προσφέρουν το εξαιρετικό μέλι Ελάτης.

Από την περιοχή της Αργολίδος, συλλέγουν τα αποστάγματα της ανθοφορίας των Πορτοκαλιών και μας προσφέρουν το εξαιρετικό μέλι Ανθέων Πορτοκαλιάς.
Από την περιοχή της Κωπαΐδας συλλέγουν τα αποστάγματα της ανθοφορίας των Αγριολούλουδων και των Αγριοβοτάνων και μας προσφέρουν το εξαιρετικό μέλι Ανθέων
Από την περιοχή της Λίμνης Ευβοίας συλλέγουν τους χυμούς αγριοβοτάνων του δάσους και των Πεύκων προσφέροντας μας το μοναδικά εξαιρετικό Πευκόμελο.
Όλες οι περιοχές φιλοξενούν φυσικούς οικοτύπους οργανικών φυτικών ειδών, που είναι σημαντικοί για το είδος, αλλά και την ποιότητα του μελιού μας.

Η Ελληνική γη με τους μεγάλους ορεινούς όγκους, τα δάση και την πλούσια χλωρίδα της, είναι ο χώρος όπου ζουν, αναπτύσσονται και παράγουν τα μελίσσια μας.

Έτσι, το Μέλι , τα Μελισσοκομικά προϊόντα αλλά και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα Υγείας και Ομορφιάς, τα οποία παράγουμε είναι αγνά και φυσικά, χωρίς αντιβιοτικά, χωρίς προσμείξεις με άλλες ουσίες, διατηρώντας πάντα αναλλοίωτες τις ευεργετικές ιδιότητές τους.