Υλικά:

  • 125gr. γιαούρτι ή γάλα
  • 125gr. σπορέλαιο ή λιωμένη μαργαρίνη
  • 8gr μπέικιν πάουντερ
  • 250gr. Αλεύρι (Αμερικής ΜΥΛΟΙ ΜΠΟΓΡΗ ΟΕ)
  • Αλάτι

Για τη γέμιση
Μερέντα ή μαρμελάδα ή σοκολάτα κουβερτούρα ή αυγό με τυρί

Δεν ξεχνάμε να βάλουμε την Μερέντα ή τη  μαρμελάδα στην κατάψυξη για να παγώσει. Έτσι, η γέμιση δεν θα τρέχει όταν τυλίγουμε τα κρουασάν.

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά (εκτός της γέμισης), προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε  μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη.
    2. Την ανοίγουμε  σε διάμετρο περίπου 30εκ. και τη χωρίζουμε  σε 8 τριγωνικά κομμάτια (σαν πίτσα).
    3. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση της αρεσκείας μας  και διπλώνουμε  τα κομμάτια σε σχήμα κρουασάν.
    4. Τοποθετούμε  τα κρουασάν σε ένα ταψί και τα ψήνουμε  σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε  λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.