Χρόνια πολλά-Χρόνια καλά!!!! με ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα

Υλικά:

Εκτέλεση:

  1. Αφού έχετε αφήσει την σφολιάτα να ξεπαγώσει ώστε να μπορείτε να την δουλέψετε, την κόβετε σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου.
  2. Στη συνέχεια απλώνετε το φουντουκοβούτυρο  και πασπαλίζετε με τριμμένα μπισκότα
  3. Απλώστε το δεύτερο φύλλο σφολιάτα από πάνω και δώστε το ίδιο σχήμα με το πρώτο φύλλο.
  4. Τώρα, χαράζετε λωρίδες από την βάση του δέντρου προς τα πάνω ξεκινώντας από πολύ μακριές και καταλήγοντας στην κορυφή με πιο μικρές. Φροντίστε ώστε οι λωρίδες να έχουν 1-2 εκ. απόσταση η μια από την άλλη και να μην φτάνουν στο κέντρο της σφολιάτας μας.
  5. Στριφογυρίζετε κάθε λωρίδα 2 φορές. Από την σφολιάτα που περίσσεψε κόβετε ένα κομμάτι σε σχήμα αστεριού το οποίο το τοποθετείτε στην κορυφή του δέντρου.
  6. Περνάτε τη σφολιάτα με το αυγό, για να πάρει η σφολιάτα μας ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
  7. Ψήνετε για 20 λεπτά στους 220 C.

Αν δε θέλετε Φουντουκοβούτυρο μπορείτε να βάλετε αμυγδαλοβούτυρο κλασικό ή με κακάο Nutlers ή με Melenda (μέλι, πάστα φουντουκιού και κακάο).