Χρόνια πολλά-Χρόνια καλά!!!! με ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα
Υλικά:
- 1 πακέτο σφολιάτας ξεπαγωμένο
- 30-50 gr τριμμένα μπισκότα πτι-μπερ ή ψιλοκομμένα φουντούκια
- 160 gr Φουντουκοβούτυρο με Κακάο «Kiss the Earth”
- 1 αυγό για επάλειψη
Εκτέλεση:
- Αφού έχετε αφήσει την σφολιάτα να ξεπαγώσει ώστε να μπορείτε να την δουλέψετε, την κόβετε σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου.
- Στη συνέχεια απλώνετε το φουντουκοβούτυρο και πασπαλίζετε με τριμμένα μπισκότα
- Απλώστε το δεύτερο φύλλο σφολιάτα από πάνω και δώστε το ίδιο σχήμα με το πρώτο φύλλο.
- Τώρα, χαράζετε λωρίδες από την βάση του δέντρου προς τα πάνω ξεκινώντας από πολύ μακριές και καταλήγοντας στην κορυφή με πιο μικρές. Φροντίστε ώστε οι λωρίδες να έχουν 1-2 εκ. απόσταση η μια από την άλλη και να μην φτάνουν στο κέντρο της σφολιάτας μας.
- Στριφογυρίζετε κάθε λωρίδα 2 φορές. Από την σφολιάτα που περίσσεψε κόβετε ένα κομμάτι σε σχήμα αστεριού το οποίο το τοποθετείτε στην κορυφή του δέντρου.
- Περνάτε τη σφολιάτα με το αυγό, για να πάρει η σφολιάτα μας ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
- Ψήνετε για 20 λεπτά στους 220 C.
Αν δε θέλετε Φουντουκοβούτυρο μπορείτε να βάλετε αμυγδαλοβούτυρο κλασικό ή με κακάο Nutlers ή με Melenda (μέλι, πάστα φουντουκιού και κακάο).