Υλικά :

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου Digestive
  • 200 gr τυρί κρέμα
  •  1 βανίλια
  • 80-100 gr ζάχαρη άχνη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)
  • 200 gr γιαούρτι
  • 100 ml Κρέμα γάλακτος
  • 100 gr Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • Τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)
  • Μαρμελάδα φράουλα (της Κοιν.Σεπ. Έρκυνας)
  • ή γλυκό του κουταλιού φράουλα (της IAMVI 450 gr).

Εκτέλεση :

  1. Σε ένα μπολ διαλύουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και τα να γίνουν τρίμματα.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα χέρια μας πλάθουμε πολύ καλά να πάει σε όλο το τριμμένο μπισκότο.
  3. Μοιράζουμε τη βάση στα ποτήρια με ένα κουτάλι.
  4. Σε μεγάλο μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα ,την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
  5. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη.
  6. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ ,για να γίνει σαντιγί .Την προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε πολύ καλά. (εδώ αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη  τρούφα σοκολάτα).
  7. Βάζουμε την κρέμα με ένα κορνέ ή με ένα μεγάλο κουτάλι πάνω από το μπισκότο στα ποτήρια.
  8. Τέλος στα ποτήρια προσθέτουμε την μαρμελάδα ή το γλυκό του κουταλιού (ανάλογα με την προτίμησή μας) στο γλυκό και βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.