Υλικά :
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου Digestive
- 200 gr τυρί κρέμα
- 1 βανίλια
- 80-100 gr ζάχαρη άχνη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)
- 200 gr γιαούρτι
- 100 ml Κρέμα γάλακτος
- 100 gr Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- Τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)
- Μαρμελάδα φράουλα (της Κοιν.Σεπ. Έρκυνας)
- ή γλυκό του κουταλιού φράουλα (της IAMVI 450 gr).
Εκτέλεση :
- Σε ένα μπολ διαλύουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και τα να γίνουν τρίμματα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα χέρια μας πλάθουμε πολύ καλά να πάει σε όλο το τριμμένο μπισκότο.
- Μοιράζουμε τη βάση στα ποτήρια με ένα κουτάλι.
- Σε μεγάλο μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα ,την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ ,για να γίνει σαντιγί .Την προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε πολύ καλά. (εδώ αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη τρούφα σοκολάτα).
- Βάζουμε την κρέμα με ένα κορνέ ή με ένα μεγάλο κουτάλι πάνω από το μπισκότο στα ποτήρια.
- Τέλος στα ποτήρια προσθέτουμε την μαρμελάδα ή το γλυκό του κουταλιού (ανάλογα με την προτίμησή μας) στο γλυκό και βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.