Υλικά: 

  • 300g αλεύρι φαρίνα
  • 310g ταχίνι λευκό Ζαμπογιάννη
  • 310g σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 ½ ποτήρια ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • 2 ποτήρια κρύο νερό
  • 5 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα μαύρες σταφίδες
  • 60g σταγόνες κουβερτούρας
  • 1 κούπα  καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • ξύσμα και χυμός από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι

 

Εκτέλεση: 

  1. Χτυπάτε στο μίξερ το ταχίνι, μετά ρίχνετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα , μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το αλεύρι σταδιακά μαζί με το σιμιγδάλι, και σιγά σιγά  το νερό. Ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ και το  κονιάκ και συνεχίζεται  το χτύπημα.
  2. Προσθέτετε την καρυδόψιχα, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και του πορτοκαλιού, τις σταφίδες και τις σταγόνες κουβερτούρες .
  3. Στρώνετε το μείγμα στο ταψί αφού το έχετε πρώτα αλευρώσει  και το ψήνετε  σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 60 περίπου λεπτά.
  4. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στο ταψί, και κοσκινίζουμε πάνω  την ζάχαρη άχνη.