Υλικά:
- 300g αλεύρι φαρίνα
- 310g ταχίνι λευκό Ζαμπογιάννη
- 310g σιμιγδάλι ψιλό
- 2 ½ ποτήρια ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
- 2 ποτήρια κρύο νερό
- 5 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κούπα μαύρες σταφίδες
- 60g σταγόνες κουβερτούρας
- 1 κούπα καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- ξύσμα και χυμός από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
- Χτυπάτε στο μίξερ το ταχίνι, μετά ρίχνετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα , μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το αλεύρι σταδιακά μαζί με το σιμιγδάλι, και σιγά σιγά το νερό. Ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ και το κονιάκ και συνεχίζεται το χτύπημα.
- Προσθέτετε την καρυδόψιχα, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και του πορτοκαλιού, τις σταφίδες και τις σταγόνες κουβερτούρες .
- Στρώνετε το μείγμα στο ταψί αφού το έχετε πρώτα αλευρώσει και το ψήνετε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 60 περίπου λεπτά.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στο ταψί, και κοσκινίζουμε πάνω την ζάχαρη άχνη.