Μία γευστική και ιδιαίτερη πρόταση για το τραπέζι της Κ.Δευτέρας!!!!!
Υλικά:
- 500 gr Βίδες με μελάνι σουπιάς ‘Αρκαδικά μας’
- 300 gr κατεψυγμένες αποφλοιωμένες γαρίδες
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
- μερικά φύλλα βασιλικού
- ελαιόλαδο
- 200 gr σάλτσα ντομάτας με ούζο της Κοιν.Σεπ. Έρκυνας.
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση :
- Βράζετε σε μία κατσαρόλα τις βίδες με μελάνι σουπιάς περίπου για 10 λεπτά, ώστε να γίνουν ” al dente”.
Στραγγίζετε και τις περνάτε με λίγο κρύο νερό. - Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε περίπου ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά..
- Στη συνέχεια ρίχνετε το σκόρδο και την ντομάτα με ούζο.
- Αφήνετε για περίπου 10 λεπτά να βράσει η σάλτσα και προσθέτετε τα φυλλαράκια βασιλικού.
- Στη συνέχεια ρίχνετε τις κατεψυγμένες γαρίδες, προσθέστε πιπέρι και λίγο αλάτι. Αφήστε να βράσουν για 5΄λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Τέλος ρίχνετε στην σάλτσα που έχετε ετοιμάσει τις βίδες. Ανακατεύετε καλά να πάει παντού η σάλτσα και τα σερβίρετε.