Μία γευστική και ιδιαίτερη πρόταση για το τραπέζι της Κ.Δευτέρας!!!!!

 

Υλικά:

  • 500 gr Βίδες με μελάνι σουπιάς  ‘Αρκαδικά μας’
  • 300 gr κατεψυγμένες αποφλοιωμένες γαρίδες
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
  • μερικά φύλλα βασιλικού
  • ελαιόλαδο
  • 200 gr σάλτσα ντομάτας με ούζο της Κοιν.Σεπ. Έρκυνας.
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση :

  1. Βράζετε σε μία κατσαρόλα τις βίδες με μελάνι σουπιάς περίπου για 10 λεπτά, ώστε να γίνουν ” al dente”.
    Στραγγίζετε και τις περνάτε με λίγο κρύο νερό.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε περίπου ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά..
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε το σκόρδο και την ντομάτα με ούζο.
  4. Αφήνετε για περίπου 10 λεπτά να βράσει η σάλτσα και προσθέτετε  τα φυλλαράκια βασιλικού.
  5. Στη συνέχεια ρίχνετε τις κατεψυγμένες γαρίδες, προσθέστε πιπέρι και λίγο αλάτι. Αφήστε να βράσουν για 5΄λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.
  6. Τέλος ρίχνετε στην σάλτσα που έχετε ετοιμάσει τις βίδες. Ανακατεύετε καλά να πάει παντού η σάλτσα και τα σερβίρετε.