Υλικά:

  • 500gr Πένες (Macareux®)
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα ζουλιέν
  • 2 καρότα μέτρια κομμένα ζουλιέν
  • 2 μελιτζάνες μέτριες κομμένα ζουλιέν
  • 1 πιπεριά κόκκινη & 1 πράσινη κομμένα ζουλιέν
  • 1 κρεμμύδι κομμένο ζουλιέν
  • 1 σκ. Σκόρδο
  • 200 gr Αγαρικό σε λάδι (Μανιτάρια Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων)
  • 150gr Σάλτσα Τομάτας & Θυμάρι -(Simply Greek)
  • λίγο Ελαιόλαδο
  • λίγο βασιλικό
  • 1 κούπα γραβιέρα
  • ½ κούπα ρεγκάτο ή κασέρι
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου.
  2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  3. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τις πιπεριές και τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για  2  λεπτά .
  5. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά.
  6. Τοποθετούμε τα ζυμαρικά σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ ,ρίχνουμε πάνω τη σάλτσα με τα λαχανικά (αφού την έχουμε αφήσει να  κρυώσει λίγο) και ανακατεύουμε.
  7. Ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε πάλι. (Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμα τυρί στην επιφάνεια του φαγητού μας , πριν το βάλουμε στο φούρνο).
  8. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.