Υλικά:
- 500gr Πένες (Macareux®)
- 2 κολοκυθάκια κομμένα ζουλιέν
- 2 καρότα μέτρια κομμένα ζουλιέν
- 2 μελιτζάνες μέτριες κομμένα ζουλιέν
- 1 πιπεριά κόκκινη & 1 πράσινη κομμένα ζουλιέν
- 1 κρεμμύδι κομμένο ζουλιέν
- 1 σκ. Σκόρδο
- 200 gr Αγαρικό σε λάδι (Μανιτάρια Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων)
- 150gr Σάλτσα Τομάτας & Θυμάρι -(Simply Greek)
- λίγο Ελαιόλαδο
- λίγο βασιλικό
- 1 κούπα γραβιέρα
- ½ κούπα ρεγκάτο ή κασέρι
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
- Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τις πιπεριές και τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2 λεπτά .
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά.
- Τοποθετούμε τα ζυμαρικά σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ ,ρίχνουμε πάνω τη σάλτσα με τα λαχανικά (αφού την έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο) και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε πάλι. (Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμα τυρί στην επιφάνεια του φαγητού μας , πριν το βάλουμε στο φούρνο).
- Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.