Υλικά
- 2 κουπ. Τραχανά γλυκό (της Κοιν.Σεπ. Έρκυνας.)
- 2 κουπ. Γάλα
- 2 – 3 αυγά
- 3 ντομάτες τριμμένες
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- 300gr φέτα
- Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
- 1/4 κουπ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε τον τραχανά μαζί με το γάλα σε ένα μεγάλο ταψί και τον αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει και να ‘πιεί’ όλο το γάλα .
- Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο ταψί.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις ντομάτες, το λάδι, και την φέτα τριμμένη με το χέρι σε μέτρια κομμάτια.
- Προσθέτουμε το αλάτι , το πιπέρι και την ρίγανη και ανακατεύουμε όλο το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο , στους 180ο C για περίπου 45 λεπτά. Μέχρι να ροδίσει από πάνω και να δέσει η ζύμη.
- Την αφήνουμε να κρυώσει για να μπορεί να κοπεί σε κομμάτια .
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά όπως μανιτάρια ψιλοκομμένα ή κολοκυθάκι τριμμένο.
Καλή επιτυχία!!!!