Υλικά

  • 2 κουπ. Τραχανά γλυκό (της Κοιν.Σεπ. Έρκυνας.)
  • 2 κουπ. Γάλα
  • 2 – 3 αυγά
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 300gr φέτα
  • Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
  • 1/4 κουπ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε τον τραχανά μαζί με το γάλα σε ένα μεγάλο ταψί και τον αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει και να ‘πιεί’ όλο το γάλα .
  2. Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο ταψί.
  3. Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις ντομάτες, το λάδι, και την φέτα τριμμένη με το χέρι σε μέτρια κομμάτια.
  4. Προσθέτουμε το αλάτι , το πιπέρι και την ρίγανη και ανακατεύουμε όλο το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  5. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο , στους 180ο C  για περίπου 45 λεπτά. Μέχρι να ροδίσει από πάνω και να δέσει η ζύμη.
  6. Την αφήνουμε να κρυώσει για να μπορεί να κοπεί σε κομμάτια .

Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά όπως μανιτάρια ψιλοκομμένα ή κολοκυθάκι τριμμένο.

Καλή επιτυχία!!!!